Zilnic, câte 10 minute de mișcare sudorifică este bună pentru inima copilului

Zilnic, câte 10 minute de mișcare sudorifică este bună pentru inima copilului
adaugat

Adaugat la Apr. 12

Asupra majorității copiilor și adolescenților are un efect benefic dacă formele mai fine de mișcare sunt înlocuite cu sporturile mai intensive.

Nu este nevoie de ore de antrenament dur, chiar și zece minute de exerciții intense în fiecare zi, pot aduce schimbări pozitive semnificative pentru copii și adolescenți - potrivit unui studiu recent. Specialiștii au observat aproape 12.000 de copii, cu vârste curpinse între 4 și 18 ani, care trăiesc în diferite zone ale Statelor Unite, Braziliei și Europei. Rezultatul vorbește de la sine: dacă, în locul orelor de educație fizică zilnice de o intensitate moderată, copilul transpiră timp de zece minute, acest lucru are un efect uimitor asupra sistemului cardiovascular și asupra metabolismului. 
"Prin mișcarea cu regularitate, zilnică, intensivă, poate fi evitată o varietate de probleme cardiace și probleme metabolice, diabetul zaharat de tipul 2. Suntem de părere că merită, cu siguranță ca de la forma de mișcare de o oră, mai lejeră, fără efort, să se treacă la o formă de mișcare intensă, deoarece pe termen lung, are un efect mai bun asupra corpului copilului." – evidențiază rezultatul cercetării. Desigur, sunt totuși necesare studii suplimentare pentru a detecta tendința pentru diferite boli, care sunt influențate în mod semnificativ de predispoziția genetică și de stilul de viață.