Teroarea colegilor de clasă te însoțește și la vârsta adultă

Teroarea colegilor de clasă te însoțește și la vârsta adultă
adaugat

Adaugat la Sep. 02

Cei care au fost hărțuiți sau insultați de colegii de clasă se confruntă cu mai mare probabilitate cu probleme mentale în viața de adult, și este o probabilitate mai mare de a fi șomer.
Cercetările au ajuns la concluzia că bullying-ul din liceu are în special un impact dramatic asupra sănătății mintale și a ocupării forței de muncă în viitor. Mai mult de șapte mii de copii de 14-16 ani au fost studiați în cadrul cercetării. Potrivit rezultatelor, tinerii care au fost victime ale hărțuirii școlare violente și persistente se pot aștepta la consecințe dramatice în viața lor adultă: hărțuirea suferită până la 25 de ani poate să crească chiar și până la 40 procente riscul de apariție a problemelor de sănătate mintală.
Hărțuirea, agresiunea și insultele sunt larg răspândite în școli, iar multe alte studii au arătat o legătură între hărțuire și rezultatele la învățătură. În plus, pe lângă performanța școlară, agresiunea din rândul colegilor generează un nivel scăzut de stimă de sine în rândul copiilor, iar acești copii, care au devenit victime, se pot aștepta în viitor la probleme de sănătate mintală și perspective de muncă mai proaste - a explicat coautorul studiului. Bullying-ul școlar are, de asemenea, un impact pe termen lung și asupra veniturilor.

Efectele menționate mai sus sunt deosebit de puternice pentru cei care au fost abuzați permanent. Studiul sub termenul de abuz a inclus batjocura, excluderea din comunitate și amenințarea cu violența. Bullying-ul are un impact pe termen lung asupra performanței – și își face simțite efectele și în învățământului superior.