Să ajutăm o fetiță rătăcită? Chiar dacă e murdară?

Să ajutăm o fetiță rătăcită? Chiar dacă e murdară?
adaugat

Adaugat la Sep. 06

Cum reacționează oamenii văzând o fetiță drăguță, bine îmbrăcată, rătăcind pe stradă? Dar dacă fața ei este murdară, iar hainele rupte?
Să ajutăm o fetiță rătăcită? Chiar dacă e murdară?
În experimentul UNICEF, Anano (actor) în vârstă de 6 ani arată cum reacționează și cum se comportă oamenii atunci când văd un copil mic pe stradă sau într-un restaurant.
Prima dată fetița stă pe stradă îmbrăcată într-o rochie nouă, curată, cu un aspect bine îngrijit. Ulterior, aceeași fetiță este pe stradă, dar de data aceasta într-o rochie murdară, sfâșiată. Tot în cadrul experimentului, fetița se află într-un restaurant în aceeași situație: prima dată în haine curate, iar ulterior în haine murdare, rătăcind singură.

Fetița s-a prefăcut că este singură, iar creatorii experimentului au urmărit cum reacționează oamenii, dacă ajută sau nu un copil pierdut. Rezultatul este deprimant, dar din păcate nu este surprinzător: ajută o fetiță care se rătăcește într-o rochie curată, modernă, însă ocolesc copilul murdar, nici măcar nu o observă, ba chiar, unii o și alungă. (Sursă Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=QG8hELPb0p8)

UNICEF pune întrebarea: Oare cum se simt milioanele de copii care sunt refuzați zi de zi? Tu cum ai reacționa?