Răceala în timpul sarcinii: cele mai bune tratamente

Răceala în timpul sarcinii: cele mai bune tratamente
adaugat

Adaugat la Mar. 08

Există o șansă mult mai mare de a ne răci în timpul sarcinii. Ce putem face pentru recuperarea rapidă?

Răceala și gripa sunt printre cele mai frecvente boli întâlnite, iar femeile însărcinate sunt adesea mai afectate de aceste infecții, deoarece sistemul imunitar este mai slab din cauza sarcinii. Deși bolile decurg de obicei rapid, fără complicații, femeile gravide trebuie să fie precaute. Chiar și cu cele mai insemnificative simptome ne putem simți rău, iar dacă nu ne concentrăm suficient asupra vindecării, se vor multiplica șansele de supra-infecții, inclusiv cele mai severe.

Răceala în timpul sarcinii: cele mai bune tratamente
 În cazul femeilor însărcinate, problema medicamentelor trebuie abordată cu mai mare atenție: medicamentele pot afecta nu numai mama, dar și copilul care se va naște!

Ce putem lua și ce trebuie să evităm?

Dacă v-ați răcit în timpul sarcinii, totuși, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră!

Din gama analgezicelor și antipireticelor le putem lua pe cele cu conținut de acetaminofen (paracetamolul).

Evitați produsele combinate, precum și medicamentele care conțin acid acetilsalicilic și ibuprofen. Nu sunt recomandate analgezice puternice cu prescripție medicală, analgezice care conțin opioide și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cu prescripție, deoarece acestea pot crește riscul de anomalii de dezvoltare sau de avort spontan.

Medicamentele pentru tuse sunt, în general, considerate sigure pentru femeile însărcinate, dar  este recomandat ca mai întâi să căutați soluții naturale (nemedicamentoase). Împotriva tusei puteți încerca să folosiți bomboane de supt, de exemplu, să beți o mulțime de fluide,  să vă hidratați! În plus, pe lângă tratamentul medicamentos, este foarte important să vă odihniți suficient!