Protejați-vă ochii de alergii!

Protejați-vă ochii de alergii!
adaugat

Adaugat la Mar. 14

Pe lângă simptomele bine cunoscute ale alergiei asociate cu înfundare nazală, strănut și secreție nazală, alergia nu scutește nici ochii, fiind posibilă producerea de iritație, mâncărime, roșeață, inflamație conjunctivală.
Roșeața ochilor poate fi cauzată de mai mulți factori: se poate datora insomniei, timpului îndelungat petrecut în fața calculatorului sau infecției. Cu toate acestea, în cazul unor reclamații recurente într-o anumită perioadă a anului, trebuie să vă gândiți la faptul că o posibilă cauză a simptomelor oculare poate fi alergia la polen. Chiar și în cazul pacienților diagnosticați, apariția simptomelor oculare este obișnuită. Uneori acesta este primul simptom care se referă la prezența alergenilor în aer. Polenul care ajunge în ochi poate provoca o reacție alergică similară cu simptomele care apar în mucoasa nazală - secreție nazală, strănut și mâncărime.
La persoanele sensibile poate provoca mâncărime, lăcrimare, senzație de arsură, roșeața ochilor, umflarea ochilor. În astfel de situații nu frecați și nu atingeți ochii. Ca urmare a frecării, producția de lacrimi crește, iar prin mâinile noastre putem transmite agenți patogeni în ochi. Spălarea frecventă a mâinilor poate preveni acest lucru. Lentilele de contact protejează conjunctiva împotriva polenului doar până la un punct. Dacă s-a format deja o inflamație alergică, evitați de a le mai purta. Minimizați machiajului ochilor, alegeți dintre produsele cosmetice hipoalergenice, pentru ochi sensibili. Purtați ochelari de soare în timpul activităților în aer liber.
Purtați părul în codiță, pentru a preveni intrarea polenului lipit pe păr, în ochi, provocând iritații suplimentare. Pentru a reduce roșeața ochilor, compresele cu apă rece pot fi de asemenea benefice pentru ochi și pentru zona din jurul ochilor. Picăturile pentru ochi adecvate vă pot ajuta de asemenea, să diminuați simptoamele. Ele ajută la tratarea pruritului, a înroșirii și a inflamației. În plus, pe lângă produsele care au efect local, antihistaminicele orale sau decongestionantele orale (cu efect de vasoconstricție) pot, de asemenea, ajuta la reducerea simptomelor oculare.
Lăsați ca medicul specialist să vă aleagă produsul adecvat, deoarece în unele boli cronice, nu pot fi utilizate toate produsele.
Protejați-vă ochii de alergii!
Polenul care ajunge în ochi poate provoca o reacție alergică similară cu simptomele care apar în mucoasa nazală - secreție nazală, strănut și mâncărime. La persoanele sensibile poate provoca mâncărime, lăcrimare, senzație de arsură, roșeața ochilor, umflarea ochilor.