Pe bicicletă, cu bebeluș, cu copil mic

Pe bicicletă, cu bebeluș, cu copil mic
adaugat

Adaugat la May. 07

Dacă-ți place să pedalezi, nu există niciun obstacol în calea odihnei active. De îndată ce bebelușul stă în siguranță, poți începe cu el excursiile mai scurte cu bicicleta. Neapărat, ține cont de timpul de somn al copilului, deoarece capul unui copil care doarme pe un scaun pentru biciclete se înclină periculos lateral, în asemenea situații fiind nevoită să iei o pauză pentru odihnă. 
Pe bicicletă, cu bebeluș, cu copil mic
Pentru prima dată fă un test cu un bagaj de greutatea potrivită, fixat pe scaunul pentru copii, pentru a simți cum să-ți echilibrezi bicicleta cu o greutate în plus.
În scaunul care poate fi montat între ghidon și șa, poți să ții copilul mai mic, dar care stă singur, îl poți urmări într-un mod "sigur", poți vorbi cu el, și vede și el mai bine, decât atunci când stă în spatele tău. Bicicleta este mai ușor de manevrat, centrul de greutate schimbându-se puțin, îți poți lua rucsacul în spate, respectiv, portbagajul bicicletei rămâne liber. Cu toate acestea, scaunul pentru copii te obstrucționează un pic în pedalare și are o durată de viață scurtă; poți așeza copilul de la vârsta de șase-opt luni, până la 15 kilograme. Pe o vreme mai răcoroasă, împotriva vântului este binevenit parbrizul care poate fi montat pe ghidon.

Copilul mai măricel își are locul în spatele șeii. Spătarul căptușit, cu înălțime ridicată, suportul reglabil pentru picioare și centura de siguranță asigură confort și siguranță. Într-un scaun pentru copil, montat pe suportul pentru bagaje sau, cu un adaptor, pe cadrul inferior de sub șa, poți transporta copilul până la greutatea lui de 22 de kilograme. Cu cât centrul de greutate al bicicletei se lasă mai în spate, cu atât este mai greu să i se mențină echilibrul, mai ales dacă scaunul este înclinabil sau copilul se apleacă într-o parte. Nu există loc pentru un rucsac, poți câștiga loc pentru echipament de excursie având un coș în față sau cu o geantă atașată de șa.

Copilașul călătorește într-un loc mai ferit de vânt, dar, în afară de spatele tău, privește doar lateral, și nici tu nu-l vezi (în acest sens te poți ajuta cu o oglindă retrovizoare montată pe ghidon). O cască este, de asemenea, neapărat necesară și pentru copil.
Fii atentă în mod deosebit și pentru protecția necesară la soare, iar pentru protecția împotriva vântului, să îl îmbraci mai gros ca la plimbare obișnută, deoarece, în timp ce tu te încălzești pedalând, el răcește șezând.