Nu alinați copiii cu dulciuri - sau rădăcina obezității pornește de la o vârstă fragedă

Nu alinați copiii cu dulciuri - sau rădăcina obezității pornește de la o vârstă fragedă
adaugat

Adaugat la Mar. 09

Adesea alinăm, recompensăm copiii cu dulciuri,  prin care însă le facem rău pe termen lung.

Cercetările arată că recompensarea copilului cu alimente și dulciuri nu reprezentă numai o potențială amenințare la adresa obezității ca adult, dar 25% dintre acești copii sunt deja supraponderali și în copilărie. Acest procent este doar de șase la sută pentru cei care nu au fost recompensați cu dulciuri în copilărie.

 Sondajele arată că fiecare al cincilea copil  dintre copiii cu vârsta de 0-6 luni consumă mai multă energie decât cea recomandată. Până la vârsta de un an, acest procent a fost de 50%, iar până la  vârsta de doi ani 85% dintre copii acumulează mai multă energie decât pot utiliza. Bazându-ne pe aceste aspecte, nu este surprinzător faptul că 6,5% dintre copiii de peste 2 ani pot fi considerați supraponderali sau direct obezi.

Cu toate acestea suntem conștienți de faptul că în primele 6 luni de viață, cea mai potrivită alimentație este laptele matern: este sursa primară de proteine de calitate. Pe lângă acesta, dacă este necesară completarea alimentației, este foarte importantă originea sursei pentru proteinele destinate bebelușului. Este necesar ca mamele să fie conștiente de faptul că cheia dezvoltării fizice și mentale a copiilor lor este alimentația cu calitatea și în cantitatea necesară vârstei lor, așadar luați în considerare sfaturile profesioniștilor.