Muzica poate îmbunătăți abilitățile lingvistice ale sugarilor

Muzica poate îmbunătăți abilitățile lingvistice ale sugarilor
adaugat

Adaugat la Mar. 11

O cercetare recentă arată că ascultând muzică cu ritm circular - un ritm dificil de înțeles pentru copii - și bătând ritmic tamburul împreună cu părinții a îmbunătățit procesarea tiparelor muzicale și a sunetelor de vorbire la copii.

Muzica poate îmbunătăți abilitățile lingvistice ale sugarilor
"Participarea activă la muzică poate fi o altă experiență importantă care poate influența dezvoltarea creierului sugarilor și îi poate ajuta să învețe", a spus autorul studiului publicat în Proceedings of the Academy of Sciences, Seattle, Washington. Cu toate acestea, cercetătorii nu știu încă cu exactitate cât timp poate dura efectul ascultării muzicii și durata impactului muzicii pentru a îmbunătăți prelucrarea modelelor de muzică și de vorbire.

În cadrul studiului, cercetătorii au repartizat aleatoriu sugari de 39 luni într-un grup care asculta muzică și într-un grup control.  Cei 19 membri ai grupului de control au participat de douăsprezece ori într-o lună la întâlniri cu diverse jocuri de 15 minute, în timp ce ceilalți 20 de sugari au ascultat cântece pentru copii în așa fel încât sub îndrumarea unui cercetător, sugarii au bătut ritmul muzicii împreună cu părinții lor. Fiecare cântec a sunat într-un ritm de vals, deoarece acesta este destul de dificil pentru copii să-l învețe.

La o săptămână după ce au ascultat muzică, copiii au fost supuși unor tehnici de neuro-imagistică. În timp ce stăteau în scaner, bebelușii au auzit o serie de sunete muzicale și de vorbire jucate într-un ritm care uneori s-a întrerupt. Creierul bebelușilor a trimis un răspuns special, care a sugerat că au observat această întrerupere. Rezultatele au evidențiat că creierul copiilor care au ascultat muzică a reacționat mai bine la întreruperea ritmului de vorbire și a celui muzical.