Încearcă să te relaxezi!

Încearcă să te relaxezi!
adaugat

Adaugat la Jul. 08

Nu trebuie neapărat să fii obosit, extenuant și iritat doar pentru că ești acasă cu copiii tăi. Prin intermediul sfaturilor noastre îți poți reîncărca bateriile cu ușurință.
Încearcă să te relaxezi!
Nu sta singură! Caută compania mamelor cu copii mici! Dacă vă împărtășiți problemele unii cu ceilalți, acestea par mult mai mici. Poți obține sprijin spiritual și ajutor practic de la cei din jur.
Ieși afară! Nu este ușor să ieși în lume cu un copil mic. Plimbarea zilnică în aer liber întărește sistemul imunitar, iar programele în aer liber sunt esențiale pentru sănătatea mintală. Destinația poate fi locul de joacă din cartierul vecin, vizitarea unei prietene îndepărtate sau chiar o cafenea în centrul orașului, esența este diversitatea.

Invită-i pe ceilalți! Copilul poate fi dus la terenul de joacă și de mămica din vecinătate, până când tu faci cumpărăturile. Tata poate să îmbăieze copilul și să îi spună povestea de seară, în timp ce tu îți speli părul. Bunicul se poate plimba cu căruciorul la ora de somn, până când tu rezolvi câteva telefoane importante. Cu mai mult ajutor în lucrurile mărunte poți face lucruri mari.

Acordă-ți mai mult timp pentru ceea ce te relaxează! Scrie-ți o listă de activități care într-adevăr te fac mai fericit. Gândește-te cum poți crește timpul necesar pentru reîncărcare a bateriilor, ce se poate face împreună cu un copil și când trebuie să ceri ajutor din exterior.

Profită de timpul de somn! Până când bebelușul se trezește și noaptea, dormi cu copilul în timpul zilei. Starea de oboseală constituie unul dintre cele mai dificile teste. Când nu dormi cu copilul, plănuiește-ți ce vei face în acest timp, și pregătește-ți instrumentele necesare. Nu pierde aceste ore prețioase cu chițibușuri, pe care le poți face și atunci când este treaz copilul.

Ține-ți echipamentul sportiv acasă! Mișcarea te destinde, te relaxează, te încarcă. Până când ajungi la sala de gimnastică, clipurile video de fitness, ganterele sau o bicicletă de cameră te pot ajuta înspre bine.