Excursie cu bebeluș, cu copil mic

Excursie cu bebeluș, cu copil mic
adaugat

Adaugat la May. 07

O plimbare mică pe drumuri de pădure, un scurt program cu bicicleta, un program de o zi întreagă la terenul de joacă – depinde de condiția voastră fizică, de determinare și, desigur, de micuț. Iată câteva sfaturi pentru a ușura excursia mergând pe jos sau cu bicicleta.
Invită cu tine cunoștințe, prieteni cu copii mici, în acest fel cu toții vă veți distra mai bine. Planificați-vă o scurtă plimbare și programe care oferă o experiență colectivă, cum ar fi mersul cu telescaunul, pregătit grătare, jucat fotbal. Înainte de a porni, schimbă-l și oferă-i ceai de fructe, apă. 
Excursie cu bebeluș, cu copil mic
Vei porni la drum mai ușor dacă ai obișnuit să faci excursii cu regularitate, dar cu soluții ingenioase, echipamente practice, nu este o provocare nici pentru persoanele cele mai comode.
Reglează-i scaunul la înălțimea corectă, astfel încât brațele celui mic să se poată mișca liber. După ce l-ai așezat, verifică dacă nu cumva laba piciorului este prinsă. În timpul verii, protecția pentru soare este esențială. Este, de asemenea indicat ca transportatorul-copil/căruciorul să aibă acoperiș și apărătoare pentru ploaie.
În cazul în care nu are, pune pe capul copilului întotdeauna o șapcă și îmbracă-l cu o haină cu mâneci lungi. Leagă de breteaua transportatorului-copil/căruciorului animăluțul lui preferat sau o jucărie bună de pipăit, pentru ca el să aibă cu ce să se ocupe, și să nu o pierdeți în timpul mersului. Pe teren împădurit, utilizează un toiag de drumeție pentru echilibru: transportatorul-copil nu este un rucsac, copilul având posibilitatea de a face oricând mișcări bruște. O ședere de o oră îi va fi de ajuns. E indicat să faci câte o pauză și să îl lași să se plimbe.

Alege destinația excursiei tale în așa fel încât să aveți cel puțin același timp pentru joacă, mișcare, ca și pentru mers.

Ia cu tine următoarele lucruri în rucsac:


  • În partea de jos, pune un rând de haine de schimb, înfășurate într-o pungă de nylon – e posibil să nu fie necesare, astfel încât pot rămâne acolo ca un echipament permanent de schimb.   
  • Pentru schimbatul scutecelor sunt suficiente cele mai mici șervețele umede și unul sau două scutece. Este utilă cuvertura pentru schimbat scutece: dacă nu-i mai schimbi scutecul pe aceasta, puteți să vă așezați pe ea la marginea terenului de joc cu nisip sau în iarbă.  
  • Pentru spălarea mâinilor și pentru băut, amândurora, trebuie să iei cu tine suficientă apă, șervețele umede sau un prosop eponj mic pentru mâini.
  • Într-o micuță cutie de plastic, fructe sau legume curățate, feliate; chiar și în timpul dintre mese pot fi un bun antidot pentru plictiseală sau smorcăială.  
  • Încă o pungă de nylon  - pentru gunoi, pentru scutecul folosit - din păcate, nu peste tot vei găsi coș pentru gunoi -, sau pentru hainele murdare.  
  • Păstrează cheia, telefonul mobil, batista într-un compartiment separat, astfel încât să nu fie nevoie să scotocești după ele în partea inferioară a genții.