Din lăuză, o femeie excepțională

Din lăuză, o femeie excepțională
adaugat

Adaugat la Apr. 12

Te-ai săturat să nu reușești să te îmbraci cu hainele tale de dinaintea nașterii? Vrei să fii din nou nu numai o mămică, ci și o femeie?
Este o expresie banală și un clișeu faptul că totul este decis pe plan mental, dar acest lucru este valabil chiar și în cazul scăderii excesului de kilograme după naștere. Cât timp nu ești conștientă de ceea ce mănânci într-o singură zi, atât timp cât încă înfuleci prânzul copilului tău după propria ta masă, până când nu te decizi să faci o schimbare definitivă, nimic nu se va întâmpla. Dar marile transformări încep cu pași mici!

Dacă de regulă îți schimbi cu greu stilul de viață, în primele 1-2 săptămâni nu e necesar să faci nimic altceva decât să urmărești ce ai mâncat în acea zi. Vei vedea cât de multe calorii inutile au ajuns în organismul tău: două mușcături din sandwich-ul de la micul dejun al soțului tău, bucățica de brânză ruptă de care tocmai ți s-a făcut poftă, fructe, legume, resturile mâncării copilului tău.

Dacă până acum și tu ți-ai încheiat mesele ronțăind ceva dulce, dar în același timp considerat sănătos (o felie de musli, 1-2 cuburi de ciocolată cu conținut ridicat de cacao), ei bine, fă o schimbare și în acest sens! Stabilește o nouă regulă: desertul să fie doar o mâncare ce conține numai zahăr natural, dar nu mai mult de 2-3 dkg. Fructele uscate (prune, piersici, afine) pot fi o alegere bună.

O altă idee bună este să treci în revistă conținutul dulapurilor din bucătărie și al frigiderului. Dacă te uiți atent la rafturile de acasă, vei observa că zahărul se ascunde în aproape toate alimentele din casă.

Dacă reușești, ca un următor pas în schimbarea stilului de viață, să elimini zahărul alb și făina albă din dieta ta, vei face cel mai mare pas pentru scăderea în greutate! Dacă te vei informa, citind câte puțin, vei vedea că există o alternativă sănătoasă pentru toate alimentele tale preferate. În schimbul turtei, cuburi de alac, în schimbul melcilor cu cacao, croissant din cereale integrale. Există o mulțime de rețete sănătoase pe internet și merită să le cauți. Dacă familiei tale îi place foarte mult carnea, iar pe masă se regăsește adesea carnea de porc sau de vită, încearcă o alternativă sănătoasă: peștele poate fi o varianta bună.
Dacă ești atentă la ceea ce mănânci și reușești să acorzi timp și sportului de 2-3 ori pe săptămână, în mod sigur va trebui să-ți înlocuiești garderoba de primăvară-vară! Iar ca un sfat bun, încă un lucru important: nu fi purcelușul de bucătărie al familiei. Dacă copilul tău lasă din mâncarea de la prânz în farfurie, dacă soțul tău nu mai poate mânca o treime din cină, nu te sacrifica și nu te îndopa cu resturile de mâncare!