De ce ne temem în timpul sarcinii?

De ce ne temem în timpul sarcinii?
adaugat

Adaugat la Jul. 04

Este destul de frecvent ca femeile însărcinate să fie stresate în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru. De regulă apar vise ciudate, temeri neîntrerupte în legătură cu bebelușul, sarcina și maternitatea. Unele dintre acestea sunt de obicei rezonabile și ușor de înțeles, dar femeile care au fost odată însărcinate sunt conștiente că până și cele mai mici lucruri pot scoate din fire viitoarele mămici.
Un studiu a adunat temerile cele mai comune:
  • Dacă dorm pe burtă, acest lucru va dăuna copilului
  • Se va schimba fața mea?
  • Ce se întâmplă dacă mănânc ceva care dăunează copilului?
  • Pierderea fătului
1. Dacă dorm pe burtă, acest lucru va dăuna copilului
Cine nu s-ar fi gândit la posibilitatea ca, în timpul somnului, să se întoarcă întâmplător pe burtică și astfel să dăuneze fătului? Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece corpul va indica cu siguranță dacă nu este bine pentru burtică. La începutul sarcinii, nu ne va deranja deloc, iar în cazul sarcinii mai avansate, această poziție nu va fi confortabilă, deci nu va cauza nicio problemă pentru copil.

2. Se va schimba fața mea?
Ei bine, chiar dacă sună ridicol, acestă afirmație conține niște adevăruri. O parte dintre femei observă schimbări semnificative pe față în timpul sarcinii. Dar, printre altele, aceste schimbări sunt legate de creșterea în greutate, retenția apei și schimbările hormonale. Cu toate acestea, situația nu este atât de dramatică, chiar dacă într-o dimineață avem impresia că un străin se uită la noi din oglindă, este probabil o exagerare. Vestea bună este că, după naștere, când totul se întoarce în cursul normal, trăsăturile feței revin și ele la normal.

3. Ce se întâmplă dacă mănânc ceva care dăunează copilului?
Sunt unele persoane care pe parcursul celor 9 luni de sarcină se informează neîntrerupt din cărți și forumuri, ascultând părerea altora în legătură cu alimentele permise. Unele alimente este într-adevăr bine să fie evitate de către femeile însărcinate, precum fi carnea crudă, fructele de mare, laptele crud sau alcoolul, dar este adevărat și faptul că fiecare femeie însărcinată are propriile obiceiuri: unele își permit anumite lucruri în măsuri mai mici, iar altele nu. În orice caz, stresul dăunează mai mult fătului decât o gură de cafea.

4. Pierderea fătului „Dacă fac un avort spontan?”
Nu există aproape nicio femeie însărcinată căreia să nu-i treacă prin cap această întrebare cel puțin o dată. Acesta este motivul pentru care nu exclamăm fericirea noastră la primul test pozitiv, majoritatea așteptând câteva săptămâni, pentru a avea siguranța că totul este în regulă. Avortul spontan este o temere reală, dar nu trebuie permis ca aceste gânduri negative sau spaima, să domine viața de zi cu zi a viitoarei mame. Cele mai multe avorturi spontane apar în timpul primului trimestru, iar riscul din săptămâna a 12-a de saricină este semnificativ redus.