Dacă mergem în vacanță fără un copil

Dacă mergem în vacanță fără un copil
adaugat

Adaugat la May. 07

Uneori, ar fi indicată o mică perioadă de odihnă fără copii. Dar oare cum să pregătești vacanța voastră în doi?
Nu merită să insistăm asupra ideii cu privire la mediul lui obișnuit, o săptămână petrecută la bunica putând însemna pentru copil o vacanță plină de distracție.
Familiarizarea este mai ușoară dacă petreceți cu toții, împreună, câteva zile la bunici.
Dacă vă decideți să petreceți câteva zile fără copil, poți începe prin a-l obișnui să doarmă peste noapte cu bunicii. Ia în considerare care ar fi soluția cea mai potrivită: cel mic merge la bunici sau el va rămâne în mediul său obișnuit, iar bunicii vin la voi.
În acest timp, va afla bunica despre ceremonia de adormit seara, despre obiceiurile copilului, despre mâncărurile lui preferate și despre cele deloc consumate. Exemplifică regulile la care ții neapărat, dar fii flexibilă! Copilul se bucură nu numai de noul mediu, dar și de toate lucrurile noi.

Acasă vă puteți întoarce la propriile voastre obiceiuri, în timp ce la bunici e indicat să se bucure de ordinea și de noutățile de acolo. Este o atracție extraordinară, mai ales dacă la bunici există ceva atât de seducător ce nu aveți acasă, cum ar fi animalele de companie, păsările de curte sau grădina.

Este important să le duceți bunicilor animăluțul preferat cu care doarme copilul, iar la primele încercări să fiți abordabili și plini de sprijin.