Cum poți să te protejezi de atacul pe stradă - sau despre importanța eminentă de apărare pentru feme

Cum poți să te protejezi de atacul pe stradă - sau despre importanța eminentă de apărare pentru feme
adaugat

Adaugat la Mar. 10

Există multe semne pe care le putem observa înainte ca neplăcerile să aibă loc, iar dacă umblăm cu ochii deschiși și suntem pregătiți și vigilenți, putem evita să devenim victime.
Este esențial să fim atenți la mediul înconjurător, să nu avem încredere nelimitată în nimeni, chiar dacă ne întâlnim cu cineva zilnic pe o stradă sau chiar ne salutăm unii pe alții intrând într-un  magazin alimentar. Chiar dacă suntem familiari cu anumite persoane, să nu presupunem niciodată despre altă persoană, că nu ar putea deveni un posibil atacator.

Cum poți să te protejezi de atacul pe stradă - sau despre importanța eminentă de apărare pentru feme

Fiți întotdeauna vigilenți, reduceți toți factorii care diminuează timpul de reacție în cazul unui posibil atac, deoarece vigilența noastră ne poate salva chiar de la o tragedie. Există treninguri de autoapărare (self-defense) special pentru femei, care merită a fi vizitate. 

 Am strâns câteva semne explicite care demonstrează că suntem în pericol.

1. Vă este testată atenția

Particularitatea atacurilor pre-planificate este că atacatorul își supraveghează mult timp victima, o urmărește pentru a vedea cât de vigilentă este. Dacă victima nu observă acest lucru, atacatorul crede că este o pradă ușoară. Dar, dacă vă uitați mai des înainte și în spate, vă opriți brusc sau priviți cu atenție o persoană suspectă, vă reduceți semnificativ șansele de atac, astfel atacatorul nu poată să se repezească brusc asupra dvs.

2. Vă este verificată stabilitatea

Uneori, se întâmplă ca mergând pe stradă, atacatorul să își împingă puțin victima, încearcând în acest mod să afle cum se comportă în asemenea situații, care este stabilitatea ei. Dacă vă dezechilibrați și rămâneți fără vreo replică, trimiteți atacatorului mesajul clar că ar avea o treabă simplă cu dvs. Dar dacă îl înfruntați sau chiar vă certați pentru lovitură, ați făcut un mare pas în a nu vă aleage pe dvs. ca victimă.

3. Sunteți supravegheat

Puteți fi urmărit zile întregi, vă este urmărit drumul, obiceiurile. De exemplu, aspectul că de  multe ori vă plimbați singur. De asemenea, este un semn important pentru ei de exemplu, dacă vă apropiați de o stație de autobuz,  în ce măsură sunteți vigilent la evenimentele din jurul vostru, la oameni și dacă le acordați atenție sau mergeți butonând pe telefonul și excludeți în cea mai mare măsură lumea din afară.