Copiii mici care petrec prea mult timp în fața televizorului pot deveni antisociali în adolescență

Copiii mici care petrec prea mult timp în fața televizorului pot deveni antisociali în adolescență
adaugat

Adaugat la Mar. 12

Un profesor din Canada, ca urmare a unui studiu efectuat, a constatat că acei copii mici care petrec prea mult timp în fața televizorului au mai mare șanse de a se autoizola până la vârsta de 13 ani.
În plus, ei manifestă un comportament violent și antisocial împotriva colegilor lor.

Membrii echipei de cercetare au cartografiat obiceiurile de vizionare ale copiilor la vârsta de doi ani, pe baza rapoartelor părinților, iar la vârsta de 13 ani au colectat ei înșiși date pe baza rapoartelor proprii, cu privire la experiențele sociale ale acestor copii. Rezultatele au arătat că acei copiii care au stat mai mult în fața televizorului au fost mai predispuși să în a fi agresivi și antisociali cu colegii lor în primul an de liceu, ceea ce reprezintă, de asemenea, o perioadă crucială în viața adolescenților.

Petrecerea timpului în fața televizorului este o distracție foarte des întâlnită în copilărie, dar unii dintre copiii implicați în studiu au depășit cu mult timpul zilnic recomandat (2 ore pe zi). Între timp, apar tot mai multe probleme în interacțiunile sociale dintre copii, ceea ce potrivit experților este în mod evident legat de exagerarea activității amintite anterior. Profesorul consideră că abilitățile sociale, respectul pentru ceilalți și atenția se dezvoltă în copilăria timpurie.

La această vârstă, copiii sunt încă treji pentru o perioadă limitată de timp, așadar cu cât mai mult stau în fața televizorului, cu atât mai puțin timp le ajunge să își petreacă timpul cu jocuri creative, activități interactive și alte abilități sociale. La vârsta preșcolară, acțiunile active îi ajută pe copii să reușească în viață mai târziu și să aibă succes atât în spațiul personal, cât și în cel profesional.