Cei care consumă mai multă cafea decât cantitatea medie trăiesc mai mult

Cei care consumă mai multă cafea decât cantitatea medie trăiesc mai mult
adaugat

Adaugat la Nov. 01

S-a dovedit încă de mult timp că, consumul moderat de cafea are efecte bune pentru sănătatea noastră; dar ce se întâmplă cu persoanele sensibile la cofeină sau cu cei care consumă mai mult decât este recomandat din această băutură neagră? O nouă cercetare a clarificat și acest aspect!
Cei care consumă mai multă cafea decât cantitatea medie trăiesc mai mult
Un studiu realizat cu mai mult de jumătate de milion de consumatori de cafea a descoperit că durata de viață a crescut și în cazul acelor persoane care au consumat 8 căni de cafea sau chiar mai multe pe zi, chiar și în cazul acelor persoane care  digeră cofeina mai lent sau mai repede decât ceilalți. În plus: toate acestea au fost independente de tipul de cafea (deși rezultatele au fost puțin mai clare pentru cafeaua instantă).
S-a dovedit încă de mult timp că, consumul moderat de cafea are efecte bune pentru sănătatea noastră; dar ce se întâmplă cu persoanele sensibile la cofeină sau cu cei care consumă mai mult decât este recomandat din această băutură neagră?

O nouă cercetare a clarificat și acest aspect! Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume și, ca urmare, numeroase studii au cercetat deja efectele sale asupra organismului uman. Toți au ajuns la concluzia că un consum moderat de cafea protejează împotriva unor boli, ca diabetul, boala Parkinson sau Alzheimer și chiar prelungește durata de viață.

Cu toate acestea, niciunul dintre studii nu a adus în discuție situația acelor persoane care consumă mai mult decât cantitatea medie recomandată (maxim 3-5 cafele pe zi).

Oare și ei beneficiază de efectele benefice ale băuturii lor preferate? În continuare, care e situația cu acei oameni, ale căror organisme genetice descompun mai greu cafeina? Cum le afectează organismul consumul regulat de cafea? Și oare există vreo diferență între variantele de cafea instantă, măcinată sau decofeinizată în acest sens?

Recent, Institutul Național de Cancer (NCI) din Rockville și Institutul Național de Sănătate (NIH) s-au angajat în cercetări comune pentru a răspunde la aceste întrebări. Un studiu realizat cu mai mult de jumătate de milion de consumatori de cafea a descoperit că durata de viață a crescut și în cazul acelor persoane care au consumat 8 căni de cafea sau chiar mai multe pe zi, chiar și în cazul acelor persoane care digeră cofeina mai lent sau mai repede decât ceilalți.

În plus: toate acestea au fost independente de tipul de cafea (deși rezultatele au fost puțin mai clare pentru cafeaua instantă). Faptul că proprietățile benefice ale cafelei au avut efecte în aceeași măsură pentru consumatorii variantei decofeinizate și pentru persoanele care digeră diferit cofeina dovedește faptul că nu cofeina este cel mai important personaj din această poveste. Cafeaua are sute de ingrediente chimice care fac ca această băutură populară să fie deosebit de sănătoasă.

Întrucât mai mult de jumătate de milion de persoane au participat la acest studiu, cercetătorii au spus: „Rezultatele oferă dovezi suplimentare prin care consumul de cafea poate fi într-adevăr un contribuabil demn pentru o dietă sănătoasă."