Aşa să-ţi protejezi pielea în sezonul rece

Aşa să-ţi protejezi pielea în sezonul rece
adaugat

Adaugat la Mar. 04

Pe măsură ce soseşte iarna şi umiditatea scade, pielea noastră începe să simtă încălzirea artificială şi lipsa umidităţii. Pielea uscată devine mai fragilă şi mai vulnerabilă la infecţii.

Idei pentru mămici:

  1. Rămâi hidratată

Pielea noastră are nevoie de hidratare pentru a-şi menține elasticitatea şi pentru a evita uscarea şi iritarea ei. Odată cu scăderea temperaturii, în general consumăm mai puţine lichide decât în lunile calde de vară. Cu toate acestea, apa potabilă nu este numai responsabilă pentru sănătatea noastră generală, ci și pentru a menține pielea hidratată - din interior spre exterior.

  1. Nu te înmuia

În zilele reci de iarnă este foarte îmbietoare o baie lungă în apă fierbinte. Cu toate acestea apa fierbinte îți va usca pielea pe termen lung; mai bine încearcă să foloseşti apă călduţă şi nici sub duş să nu stai ore în şir.

  1. Hidratează-te

Este important să foloseşti un hidratant bun pentru piele, mai ales în zilele răcoroase.

Idei pentru bebeluş:

  1. Foloseşte şampon de băiţă, blând şi hrănitor.

Sunt multe diferenţe între funcţia de apărare a pielii bebeluşului şi a pielii mature, așadar este foarte important să folosim produse dezvoltate special pentru pielea sugarului. Iar după băiţă nu te apuca de frecat bebeluşul cu prosopul, mai bine lasă-l să se usuce de la sine.

  1. Hidratează

Dacă doreşti să foloseşti ceva hidratant, e important să alegi produse uşor hidratante, preparate special pentru pielea bebeluşilor. Caută produse care asigură o hidratare prelungită, au pH-ul echilibrat şi sunt testate dermatologic.

  1. Acoperă-l

În timpul iernii, lipsa de umiditate şi aerul rece pot cauza o piele uscată, crăpată. Dacă sunteţi în aer liber şi timpul este deosebit de rece şi bate vântul, asigură-te că i-ai înfofolit bine mânuțele şi picioruşele.

Aşa să-ţi protejezi pielea în sezonul rece