6 + 1 sfaturi utile pentru a preveni mușcăturile de căpușe

6 + 1 sfaturi utile pentru a preveni mușcăturile de căpușe
adaugat

Adaugat la Mar. 13

Pe măsură ce se apropie primăvara, ieșim la aer liber din ce în ce mai mult cu copiii, așa că este important să ne pregătim din timp pentru invazia de căpușe.

Mulți oameni nu cunosc acest aspect, dar chiar și o banală plimbare cu câinele sau un picnic într-un parc urban poate fi periculos. Cele mai importante două boli răspândite de căpușe sunt encefalita de căpușă (encefalită virală și meningită) și boala Lyme. În timp ce encefalita de căpușe poate fi prevenită prin vaccinare, împotriva bolii Lyme ne putem proteja numai prin evitarea mușcăturilor de căpușe.

  1. Fiți întotdeauna cu ochii în patru

Înainte de a ieși într-o excursie sau o tabără de vară, te înarmezi cu strictețe împotriva căpușelor, dar primăvara, după o zbânțuială în grădină sau după o plimbare în parc, nici măcar nu-ți trece prin cap că ți se poate întâmpla ceva? Din păcate, căpușele pot apărea chiar și  în grădina noastră, iar în 75% dintre cazuri mușcăturile infectate "sosesc" din jurul casei. De aceea este foarte important ca și acasă să fiți precauți, iar dacă copiii sosesc din grădină, controlați-i cu atenție deosebită, mai ales la cotituri, în zona din jurul urechilor și a scalpului.

  1. Examinați câinele

În cazul în care câinele dvs. intră și iese des în grădină, vă recomandăm să-l verificați în mod regulat, deoarece poate să transporte căpușe mici prin blană. Cumpărați produse pentru câini împotriva combaterii căpușelor.

  1. Pantalonii în șosete

Spre deosebire de concepția greșită potrivit căreia căpușele cad din copaci, insectele mici urcă pe victimele lor de pe vegetația deasă de pe sol. Prin urmare, dacă este posibil, evitați teritoriile cu iarbă înaltă și tufișuri și asigurați-vă că cei mici au hainele potrivite. Trageți șosetele deasupra pantalonilor, iar tricoul introduceți-l în pantaloni. Este de asemenea avantajos, să purtați pantofi închiși și aerisiți. O pălărie cu boluri largi este, de asemenea, o alegere bună.

  1. Rămâi la soare

Deoarece animalele mici preferă locurile umede, calde și întunecate, încercați să rămâneți în locuri însorite și uscate, existând în acest mod șanse mai mici în a deveni victime ale unui atac de căpușe.

  1. Folosiți substanțe pentru combaterea căpușelor

Este clar că nu trebuie să uitați de utilizarea repelentului pentru căpușe. Aplicați-l întotdeauna așa cum este recomandat. Pentru copii, folosiți produse speciale pentru copii.

  1. Examinați-vă întotdeauna corpul și faceți duș

După ce v-ați întors din natură, examinați temeinic pielea celor mici (cotiturile, urechile, nu uitați nici de scalp) și rugați pe cineva apropiat să vă examineze și pe dvs. Apoi, imediat după această examinare faceți și un duș  - cei care fac acest lucru sunt mai puțin susceptibili în a fi victime ale bolii Lyme.

       +1 Îndepărtați căpușa

Dacă găsiți o căpușă, îndepărtați-o imediat cu ajutorul unei lingurițe sau pensetei pentru căpușe disponibilă în  farmacii. Niciodată nu extrageți căpușa cu mâna! Cu cât insectele rămân înăuntru mai mult timp, cu atât este mai mare probabilitatea de infectare. Dacă apare roșeață, este posibil să nu fie o problemă, dar dacă aceasta nu dispare și dacă vă simțiți obosit, aveți febră, dureri articulare și dureri de cap, neapărat consultați un medic!