5 motive pentru care sexul este bun pentru sistemul imunitar

5 motive pentru care sexul este bun pentru sistemul imunitar
adaugat

Adaugat la Sep. 12

Daily Mail a colectat cinci studii recente privind efectele benefice ale activității sexuale frecvente.
Sexul nu este doar plăcut, dar e bun și pentru sănătatea noastră – de acum acesta este un fapt științific.
1. Făcând sex, starea noastră va fi mult mai bună. Făcând dragoste cu cineva, în organism se eliberează un cocktail special de endorfine și oxitocine, în urma căruia persoana devine mai vioaie în timpul zilei și doarme mai bine în timpul nopții. Oxitocina nu este numită accidental ”hormonul dragostei”. La fiecare 20 de minute după o îmbrățișare, aceasta apare în organismul omului. Femeile produc de patru ori mai mult oxitocină decât bărbații.
2. De asemenea, intimitatea ajută și la menținerea sănătății inimii. Potrivit cercetătorilor Universității Queens de la Belfast, actul sexual de trei ori pe săptămână, diminuează la jumătate riscul atacului de cord și accidentului vascular cerebral. Pe baza rezultatelor lor, s-a dovedit, de asemenea, că nici oamenii vârstnici care sunt activi sexual nu sunt în pericol, ci dimpotrivă: cu cât fac mai mult sex, cu atât perspectivele lor de viață sunt mai bune. Pentru a face sex, trebuie să fii și fizic în formă bună, ceea ce reflectă sănătatea.
3. Se fortifică și sistemul imunitar. Câteva studii au demonstrat că cei care fac sex regulat sunt mai puțin susceptibili de a avea răceli sau gripă.
4. Cine face mult sex, trăiește mai mult. Potrivit unui studiu, viața lungă a bărbaților este garantată de viața sexuală regulată, deoarece în timpul actului sexual se eliberează hormonul dehidroepiandrosteron, care este responsabil pentru o gestiune sănătoasă a hormonilor.
5. Sexul mult favorizează și fertilitatea. Este o concepție greșită faptul că pentru acele cupluri care doresc să aibă un copil este suficient să facă sex de două ori în timpul ovulației, deoarece prea multe acte sexuale dăunează calității spermei. Bărbații sănătoși, cu un număr normal de spermatozoizi nu trebuie deloc să țină cont de acesta.